Ashley Bergwerff - PGA GOLFPROFESSIONAL


21 december 2015
PUZZELEN

Vandaag bij Pinhigh geweest in Hoofddorp. Mooi nieuw gebouw met ANWB
reispartners waaronder Pinhigh. Leuke mensen ook. Waarom was ik daar?
Als PGA golfprofessional geef ik nu 10 jaar les op Golfbaan Delfland, met heel veel plezier. Mooie baan, fijne collega's en regelmatig op golfreis met mijn leerlingen. Meestal naar Spanje en zeer goed geregeld via Pinhigh.
Maar het kriebelt... Kriebelen in de zin van dat ik graag permanent in Spanje zou willen wonen en daar les zou kunnen geven. Tsja, dan ga je puzzelen. Waar begin je, hoe pak je het aan, hoe zorg je dat je alles goed regelt. Het is nogal wat natuurlijk zo'n stap......

Vandaag eerste gesprek gehad hier in Hoofddorp om te kijken hoe wij zouden kunnen samenwerken. We hebben ideeën om een nieuwe dienstverlening te starten hetgeen een win-win-win moet opleveren. Voor de mensen die een golfreis boeken, voor Pinhigh en voor mij.

Hier is mijnerzijds al veel denkwerk aan vooraf gegaan. Gesprekken met broer, vrienden, gesprekken met de mensen die je lesgeeft en ook normaliter meegaan met mijn golfreizen. Begonnen ook met een businessplan te maken.

Het idee is een huis te huren en er een golf B&B van te maken. Mensen slapen bij mij, we spelen aan aantal x en doen een aantal lessen. Aan de andere kant dus de samenwerking met Pinhigh.


13 oktober 2016

UPDATE: anders dan de reguliere golfreizen is er geen overeenstemming gekomen met Pinhigh. Inmiddels wel een samenwerkingsverband aangegaan met Golftime travel.


Enniewee....

Op zondag 28 augustus vertrokken met een afgeladen Mini. De auto heeft het de hele reis geweldig gedaan! Je zou zo'n auto bijna een persoonlijkheid geven. Ik heb hem aangemoedigd over bergen, in de hitte onderweg en 's avonds bij de hotels een goede nachtrust gewenst. Moet niet gekker worden maar op die manier reis je met zijn 2-en. Veel gezelliger.

Zondagnacht geslapen in Vierzon(655 km) minuscule kamer, wel nieuw en schoon met een soort badkamer spacecapsule. Lastig om je kont te keren...
Geen garage maar volgens het vriendelijke meisje van de receptie echt veilig hoor, want camera's buiten. Toch maar besloten om in 4 etappes de auto inhoud naar mijn kamer te brengen om te voorkomen dat ik achteraf op het politieburo samen met de agenten had kunnen zien hoe de auto vakkundig van zijn inhoud werd ontdaan. Je had dat gezicht van het receptiemeisje moeten zien tijdens de 4 etappes....
Op 200 meter van het hotel een lekkere shoarma genomen als avondeten.

Note: ondertussen nog het bericht ontvangen van Angelique, de vrouw van Rolf Visser, dat er bij hem een grote hersentumor was geconstateerd. Pff.. zo zie je hem Storm, zijn zoon, nog afleveren bij mij voor golfles en zo krijg je dit bericht. Maandag overleg met de artsen of er nog iets kan worden gedaan. Het houd mij de hele avond bezig.....

Maandag ochtend vroeg wakker want vreemd bed. Om 7 uur gaan rijden, eerst getankt. Lekker goedkoop die benzine! Vandaag op weg naar Spanje, Platja de Aro(670 km) aan de Spaanse kust begin Spanje. Vrienden Rene en Cees hebben een vakantiewoning in zuid Frankrijk, dus met hen afgesproken voor een late lunch bij hen in het dorp. Altijd leuk om iets te hebben om naar uit te kijken tijdens een lange autorit. Want god, god, wat is het saai en lang zo'n reis door het 2e deel van Frankrijk, terwijl je ondertussen leegloopt aan tolgelden. Goed geregeld door die Fransen. Lunch was ouderwets gezellig. Op een pleintje in het dorp Wat kan je toch lachen met Rene en Cees. Heerlijke heren!! Na een uur gezelligheid weer de (tol)weg op. Langzaam werd het heuvelachtiger en uiteindelijk voelde het als een bergetappe in de Tour de France met een aantal bergen uit de 1e categorie en in mijn beleving oneindig veel bergen van de buitencategorie. Wat heeft de Mini het zwaaar gehad. Volgepakt en hevig zwetend lukte het hem iedere keer weer om de cols te bedwingen. Geen protest gehoord. Ik zat ondertussen stilletjes te bidden dat alles maar goed bleef gaan. Maar je weet het van die Duitsers, ze blijven gaan tot het gaatje!Om 18 uur aangekomen bij het NM Suites hotel. Klinkt goed zo'n naam.... Kamer vrij nieuw maar erg klein, klein balkon, geen uitzicht en slechte wifi. Wel een garage dus de auto hoefde niet leeg.


Dinsdagochtend vroeg vertrokken richting Denia(670 km). Saaie tolweg wel mooie vergezichten over de middellandse zee. Onderweg krijg ik het bericht dat Rolf die ochtend is overleden. Ik stop om dit te verwerken en krijg Rene aan de lijn om te kijken hoe wij op Delfland steun kunnen gaan geven aan Storm(als hij daar behoefte aan heeft). Vreselijk! Gelukkig komt er afleiding want die avond slaap ik bij Denia in het La Finca hotel. 5 sterren en Nicolette en Leo zijn daar een golfvakantie aan het vieren. Om 16 uur aangekomen en meteen met hen 9 holes gespeeld. Leuk. Bloedheet maar leuk. Fantastische kamer met goede airco en wifi. Heerlijk gegeten in het restaurant en gezellig gekletst met Nicolette en Leo. Daarna slapen en de volgende ochtend na een gezamenlijk ontbijt weer op weg naar Marbella(640 km). Het rijden lijkt steeds langer te gaan duren. Onderweg bloedheet, gelukkig doet de airco het prima in de mini. Hij geeft als rechtgeaarde Duitser geen krimp. Zonder jammeren dendert hij door! 's avonds geslapen in het 5 sterrenhotel Senator Banus hotel. Mooi! De volgende ochtend krijg ik de sleutel van het appartement. Eindelijk. Kan je nagaan 4 volle dagen rijden tegenover 2 uur en 40 minuten vliegen. Het is dat ik 6 maanden mijn auto bij mij wil hebben anders had ik het wel geweten...

Update 15 november 2016

Inmiddels 2,5 maand in Spanje. Hoe is het tot zover? Moet ik dat eerlijk zeggen? Heerlijk natuurlijk!. Het weer, het appartement met waanzinnig uitzicht over de golfbaan en de middellandse zee. De katten ook niet vergeten. Het is dat ze niet kunnen praten maar ik heb hen nog nooit zoveel horen spinnen. Niet gek natuurlijk, ze zijn als de 2 oudste zonen van Donald Trump: vreselijk verwend en krijgen alles wat ze maar willen....

Dat was schrikken trouwens, zo'n eikel als president. Ga er hier niet verder op in want dan wordt mijn bloeddruk te hoog, ga ik nog meer eten(naast alle dineetjes met de gasten buitenshuis(lijnen hier is geen optie...) en wordt mijn humeur chronisch slecht ondanks de hiervoor beschreven omstandigheden hoe ik nu woon.

Inmiddels 7 groepjes gasten mogen ontvangen. Voor zover ik het kan beoordelen heeft iedereen het erg naar de zin gehad. Wat wil je ook. goede prijs, prachtige golfbanen, golfles, heerlijk weer en een zalig appartement.
Er zijn zelfs mensen die nog een 2e keer gaan komen.

Even terugkomen op dat gewicht. Was 12 kilo afgevallen toen ik naar Spanje kwam. Door alle etentjes zijn er weer 5 bijgekomen. Zucht...
Het is een levenslange strijd. Bovendien zit je hier altijd in een buggy terwijl je op Delfland zeker tussen de 8 en 12 km per dag loopt. Helpt dus ook niet echt. 

Straks komen er weer nieuwe gasten dus nu even flink soppen. Later!!!


Update 5 december 2016

afgelopen vrijdagavond is het begonnen met regenen en eerlijk gezegd is het niet meer droog geweest sindsdien. Vreselijk weer met constant regen en of onweer. De electriciteit is al 2x uitgevallen(en na een paar minuten weer hersteld) de lift doet het niet want sijpelend water in de liftschacht en dat is gevaarlijk vanwege de stroom. De Mini staat gelukkig veilig en droog in de garage. Veel mensen hebben al geïnformeerd of ik al onder water sta. Gelukkig zit ik hoog en droog. Maar ja, Spanje, de huizen kunnen nog zo mooi zijn, als het regent lekt het toch overal. Gelukkig heb ik voldoende apartementen om mij heen om het water af te vangen.
Vorige week trouwens ook heel leuk geweest. Lot en Ruud waren zelf 10 dagen in Marbella. Elkaar regelmatig gezien, gegolft, gegeten en gelachen, erg gezellig.


Update 17 februari 2017

Inmiddels weer ruim in het nieuwe jaar. Wat was het genieten hier. met en na de kerst nog diverse groepjes mensen mogen ontvangen. Heerlijk weer, lekker golfen en goed eten. Nog 1 groep van 19 t/m 26 februari en dan lever ik de sleutel op 1 maart in en dan rijd ik in 4 dagen(3 overnachtingen) weer naar huis.


OP 5 MAART IS MIJN LESAGENDA OP DELFLAND WEER GEOPEND!!

Ook een minder leuk bericht.... Boss 1 van mijn 2 katers is nu echt helemaal op. Mager, beetje apatisch, weinig eten en drinken want nieren functioneren niet goed meer vgl dierenarts hier. Ik heb de vlucht naar huis voor de 2 katers al geboekt(mijn broer is nu hier en hij neemt de katers mee terug). Ik denk dat Boss morgen moet inslapen..... 


Update 6 juni 2017


Inmiddels is Boss helaas op 22 februari overleden. Gelukkig wel thuis in zijn eigen stoel nadat mijn broer de katten op 19 februari had teruggevlogen. Hij ligt nu in de tuin.
De laatste maanden weer volop bezig met lesgeven op Delfland. Het is een kwestie van schakelen. Spanje was en Delfland is, zo kijk ik er naar.
Inmiddels wel even een kleine week teruggeweest. Heerlijk....
De plannen voor komende winter worden weer langzaam concreet!
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint